marți, 26 ianuarie 2010

Cenaclul - o structura vie

Cred cu tarie ca ideea mea de a crea un nou cenaclu de muzica si poezie la Ateneul Tatarasi din Iasi nu poate fi decat de bun augur .Copii , tineri si mai putini tineri vor putea gasi la noi un mediu pro - cultura , de creatie si emulatie care ii va ajuta sa-si gaseasca si sa-si cizeleze Eul artistic . Cenaclul este o structura vie , mereu in schimbare si mereu in cautare , formare si promovare de noi talente . Fiecare membru isi va castiga respectul si locul sau in cenaclu si la spectacole prin dovedirea valorii proprii .De aceea la spectacolele noastre nu vor canta decat cei mai buni artisti pe care ii va avea cenaclul la acea ora .In functie de valoare sa un artist va canta mai multe sau mai putine piese in spectacole .Acestea vor avea loc o data pe luna in sala mare a Ateneului Tatarasi Iasi . Suntem deschisi si invitatiilor din partea scolilor sau a celor care organizeaza evenimente .
Desigur ca multi dintre membri sau viitorii membri isi pun intrebari . Cum ar fi :
1. In cat timp pot invata sa cant la chitara ?
1.Chitara ca si orice domeniu pe lumea asta ( matematica , medicina , limbile straine etc ) are si ea nivele si nivele .Putem vorbi de 4 nivele : incepatori , mediu , avansati si maestri . Marele avantaj al chitarii este ca sunt nenumarate piese cu armonie foarte simpla ( cateva acorduri ) asfel incat un proaspat initiat va putea sa se acompanieze chiar din primele zile .
2. Al cui este acest cenaclu si cine are putere de decizie in interiorul sau ?
2. Cenaclul Spune Ceva este un proiect initiat de catre mine , Teodor Munteanu dar el apartine Ateneului Tatarasi din Iasi . Puterea de decizie o au toti membri cu drepturi depline care sunt activi si valorosi .Fiecare membru inainte de a i se da posibilitatea sa urce pe scena va fi ascultat in prealabil in interiorul cenaclului .
3.Prezenta la repetitii este obligatorie ?
3. Prezenta la repetitii nu este obligatorie dar cel care va absenta va putea sa-si piarda si calitatea de membru .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu